Zprávy

Toto chytré hodinky by mohly změnit životy lidí s diabetem
Čas vydání: 2020-07-23 11:49:35  Hity: 22

Některé oblasti přenosné technologie se snaží najít nějaký účel.

Nejjasnější je smartwatch, který se stále běžně používá jen pro sledování fitness a telefonní oznámení.

Modano.   pracuje na jednom z více život-měnících použití pro uživatele, zcela neinvazivní sledování glukózy pro lidi s diabetem.

Společnost nedávno získala další milion dolarů na financování a plánuje mít funkční prototyp do konce 2021.

Movano delu8217; specifický hák není jen to, že nevyžaduje žádný prst nebo kanylu k získání čtení, ale to přichází ve form ě hodinky.

Momentálně jsou k dispozici pouze vyobrazení zařízení.Nicméně, tohle jasně ukazuje, že Movano chce, aby to byly hodinky, které můžete nosit pořád.

Pásek vypadá jako z nerezové oceli Milanské smyčky Apple Watch.Jeho vzhled je daleko od dalšího rival a, jako je GlukoWise, který vypadá spíš jako zařízení na bodnutí prstem.

Budete prostě nosit hodinky, a pak můžete sledovat vaše krevní glukózy přes den na zápěstí, nebo v aplikaci na telefonu.

Žádné další nepříjemné testy na píchání prstů, žádná pravidelná replace& 35; 101;výměna monitorovacích náplastí na paži.

Nejdůležit ější otázka: jak to funguje?

Nositelný Tech Desut8217; s nejvíce titulek-popadání řešení pro sledování glukózy je inteligentní kontaktní čočky, která používá hladiny glukózy ve vaší slzné tekutině odhadnout hladinu glukózy v krvi.

Google pracoval na jednom z nich s Novartis až do pozdního 2018, kdy byl projekt v plechovkách, protože výsledky nebyly dostatečně blízko k těm, které v krvi glukózy.

Movano Desut8217s přístup má méně sci-fi vzduchu, ale není méně závislé na technologii.Používá radiové vlny s nízkou energií k detekci změn glukózy v krvi, čímž odstraňuje potřebu malé trubice (kanyly) používané v aktuálně dostupných soustavných systémech sledování glukózy.

s8220; Glukosa má specifické elektrické a fyzické vlastnosti, které lze detekovat RF energií, " Říká Movano zakladatel a výkonný ředitel Michael Leabman.

" Když se podíváte na vodu s olejem v ní, můžete viditelně vidět olej na vodě, protože světlo se ohne a odráží jinak v ropě a vodě.Podobné účinky se vyskytují s glukózou ve Vaší krevní cévě a lze je měřit pomocí RF.8221;

Několik studií v malém měřítku prozkoumalo životaschopnost tohoto typu monitorování RF.A   publikovaný dokument   V časopise Infrarad, Millimeter a Terahertz Waves v 2018 byla úspěšná identifikace hřebu v praseti, které bylo podáno glukózové injekci, například za použití 58 s okrskem 8211; 62 GHz vlny.

Každý z těchto experimentů používá jiný frekvenční pásmo pro analýzu změn glukózy.Ale náznaky jsou přinejmenším slibné.

Učinit koncept skutečným

Úkolem je nyní snížit tuto technologii na stupnici, která promění koncept Movano 8217; v realitu.

V této fázi se naše současné zaměření zmenšuje, abychom zajistili, že je odliv 8217; s nízkou energií a velikostí, která by se vešla do nositelného.V tandemu, we desk 8217; re optimalizace našich algoritmů tak, abychom mohli získat přesné údaje o lidech všech věkových kategorií, typů těl a etnik, aby se dostal povolení FDA,[8221; říká Leabman.

Movano má před sebou docela velký úkol, jako relativně malý start-up s $27 milionem financí do současnosti.

Zkušenosti s Leabman Prote8217; jsou však spíše založeny na technické, než lékařské stránce.

JOS8220; V uplynulých dvaceti+ letech jsem vybudoval čtyři podniky spolu s některými klíčovými členy strojírenského týmu Movano J8217; s, kteří použili různé RF řešení pro řešení velkých problémů elegantně a efektivně,,8221; říká Leabman.

Úvodní vidění, když jsme před dvěma.5 lety založili společnost, bylo vytvořit platformu, která by mohla být použita pro různé zdravotní aplikace, včetně sledovacích senzorů kolem domu a sledování životních funkcí z lidského těla.

" Když jsme si uvědomili, jak povzbudivé jsou naše první výsledky z měření glukózy, stejně jako jak všudypřítomná diabetes je, rozhodli jsme se soustředit na rozvoj našeho CGM, abychom mohli co nejvíce zapůsobit a zlepšit životy milionů lidí s cukrovkou a náchylností.(8221;

Odhadovaný 9.4% amerických dospělých mají cukrovku, a 33.9% mají náchylnosti, podle Národního institutu pro diabetes a zažívací a ledvinové choroby (NIDDK).

Movano doufá, že bude mít funkční prototyp, který může být použit pro FDA zkoušky do konce 2021.


Předchozí: Amazfit Bip S review: This smartw...

další: Posuň se, Apple Watch: New Rival...